Deset tisuća mladih na susretu hrvatske katoličke mladeži

10.05.2009.

U Livnu je jučer započeo dvodnevni susret Hrvatske katoličke mladeži (HKM) na kojem se okupilo oko deset tisuća mladih iz Hrvatske, BiH i drugih zemalja, rečeno je na konferenciji za novinare.

mladi

Konferenciji su nazočili banjalučki biskup dr. Franjo Komarica, kardinal Vinko Puljić - vrhbosanski nadbiskup, šibenski biskup Ante Ivas, livanjski gvardijan fra Marko Jukić te velečasni Šimo Maršić, predsjednik Povjerenstva za pastoral mladih Vrhbosanske nadbiskupije.

mladi

Banjalučki biskup Franjo Komarica kazao je da je presretan i zahvalan Bogu na ovom susretu HKM, veleslavlju mladih kršćana-katolika kojemu je domaćin banjalučka biskupija.

mladi

„Presretan sam što je došao ovoliki broj mladih, što je nadmašilo sva naša očekivanja, i očito je da se naši mladi bude i žele ovakve susrete koje im crkva nudi. Cilj nam je bio ponuditi zdrav temelj za njihovu budućnost i međusobno poznavanje“, rekao je biskup Komarica.

mladi

Jučer, prvog dana susreta mladih, središnja proslava se održava u crkvi na Gorici u Livnu, koja slavi 150 godina svog postojanja, dok će se sutra mladi okupiti u banjalučkoj katedrali, gdje su relikvije prvog blaženika u BiH Ivana Merza, zaštitnika mladih vjernika.

mladi

U Livnu je upriličeno predstavljanje svih biskupija koje sudjeluju na drugom susretu HKM te križni put, a svečano euharistijsko slavlje, koje je počelo u 15 sati u crkvi sv. Petra i Pavla, predvodi vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju stotinjak svećenika i pet biskupa.(F)

Video sa susreta

Više slika sa susreta

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.